A més d’aquestes intervencions, també s’ha reformat la primera planta, seu de l’Ateneu Popular la Flor de Maig. Entre altres, s’hi ha adequat l’accessibilitat per ajustar-la a la normativa, s’ha recuperat el paviment de rajoles hidràuliques, i s’han restaurat els elements de fusta. L’actuació de millora s’ha efectuat a totes les sales de l’equipament: al vestíbul, a la sala d’actes, a la sala polivalent i les sales de dansa, teatre i drap, a la biblioteca, la secretaria, el magatzem i els passadissos.

El cost total de les actuacions ha estat de 930.741 €, dels quals 607.064,33 € s’han invertit en la millora de la façana, i la resta, 323.676,90 € en l’adequació dels interiors.

L’edifici La Flor de Maig

La Flor de Maig va ser una cooperativa de consum històrica nascuda l’any 1890 al barri del Poblenou. Va esdevenir una de les cooperatives més potents de Catalunya, amb diverses sucursals, dues al Poblenou, als carrers de Pellaires i Pere IV. La cooperativa va tancar el 1950, però l’edifici va continuar com a escola. El 1978 l’edifici va ser recuperat per l’Associació de Veïns del Poblenou, que va impulsar la constitució d’un Ateneu Popular que encara subsisteix. L’edifici té catalogació amb nivell C com a bé d’interès urbanístic.

La Flor de Maig va impulsar les Festes de Maig des del 1979, que tenen lloc el segon o tercer diumenge de maig. Actualment s’hi desenvolupen activitats i tallers per part de l’Ateneu Popular i és la seu de la coordinadora de dues cooperatives de consum.