(ACN) La Gran Gala Flamenc ha tornat aquest diumenge al Palau de la Música de Barcelona després d’11 mesos i ha reivindicat la seguretat de la cultura. “Hem de remar junts”, ha assegurat Juan Gómez, “Chicuelo”, premi Goya a la millor cançó per un tema de la pel·lícula ‘Blancaneu’. El concert ha suposat l’obertura de l’any de la productora ‘Barcelona i Flamenc’, encarregada de desenvolupar una programació estable d’aquest gènere musical en aquest escenari durant 15 anys.

En l’espectacle, Chicuelo ha interpretat una versió flamenca de ‘La santa espina’, la sarsuela del mateix nom composta per Àngel Guimerà, i ha comptat amb la col·laboració d’artistes flamencs catalans de ball, guitarra i percussió.

En acabar l’espectacle, Chicuelo i els bailaors catalans El Yiyo, José Maldonado i Karime Amaya han pujat a l’escenari per la fi de festa. “Tot i que cadascú té el seu projecte, venen a donar suport a l’art, a la dansa, als companys i a demostrar que la cultura és segura”, ha afirmat la bailaora Eli Ayala.

Gran Gala de Flamenc al Palau de la Música

Concert ajornat

El concert celebrat aquest diumenge estava previst inicialment per a l’1 de gener i es va ajornar després que un membre de la companyia estigués en contacte amb una persona positiva de covid durant els assajos. L’endarreriment de l’espectacle ha provocat també una reducció en el nombre dels assistents.

A causa de l’entrada en vigor del confinament municipal, la companyia ha hagut de tornar les entrades al públic procedent de fora de Barcelona. L’espectacle d’aquest diumenge ha tingut un aforament de 456 persones, menys de la meitat de les 1.000 permeses d’acord amb les restriccions.

Acompanyat pel fill, Chicueliyo

En qualsevol cas, l’espectacle de la Gran Gala Flamenc ha volgut transportar l’espectador pels diferents pals d’aquest gènere musical i portar-lo a descobrir la intensitat de la “passió” del poble gitano a través del temps. Aquest espectacle ha tornat al Palau de la Música després de pràcticament 11 mesos de la darrera actuació.

“És com la sensació de tornar a començar. Després de tant temps sense trepitjar aquest teatre, és una cosa especial. Hi ha una part de nervis que, per una banda, és bonica. Per l’altra, molesta una mica, però això vol dir que estem vius”, ha assegurat Chicuelo.

L’espectacle d’aquest diumenge també ha estat especialment emotiu pel guitarrista, que ha estat acompanyat pel seu fill, Diego Ayala, “Chicueliyo”, per primer cop a dalt d’un escenari.