La Fira de Santa Llúcia torna per Nadal. És un dels clàssics de les festes i estarà oberta fins al 23 de desembre. Es tracta de la mostra de productes nadalencs més antiga del món, que ja ha arribat a la 232a edició. Aquest 2018 s’hi poden trobar 285 parades distribuïdes en diferents sectors, que són pràcticament les mateixes que l’any passat.

Els comerciants fan un bon balanç del primer dia d’obertura, en què hi ha hagut força afluència de visitants. Tot i això, remarquen que aquest divendres hi ha hagut molta gent que només s’hi ha acostat per prendre vistes. De moment, el producte més venut ha estat el vesc de la sort i els tions.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Més activitats del Nadal 2018 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/nadal-2018-barcelona-activitats/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Pessebres, verd i artesania

Als diferents carrers que formen la Fira de Santa Llúcia 2018 a Barcelona podem trobar una zona dedicada als pessebres i figures amb tot tipus de personatges que formen la representació més tradicional de Nadal. Un dels productes més venuts és la cova del naixement, però també altres clàssics com els Reis d’Orient, els pastors i el caganer. En aquesta àrea els visitants poden trobar 123 parades exclusives d’aquests productes.

El verd també té un espai dedicat. S’hi poden trobar els clàssics arbres de Nadal (avets) o el tió, però també branques, molsa, rams de vesc de la sort i fulles d’eucaliptus. Tota la vegetació es pot trobar en prop d’un centenar de parades.

Un instrument musical típic de Nadal, la simbomba, hi té dues parades dedicades. I al marge dels productes més típicament nadalencs, els visitants també tenen l’oportunitat de comprar altres tipus d’articles, com detalls de joieria, ceràmica, peces de roba, bosses de mà o joguines.

Fira de Santa Llúcia 2018: horaris

Els dies laborables la fira estarà oberta d’11 a 20.30 h, mentre que els festius i les vigíles l’horari s’allargarà i serà de 10 a 21.30 h.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Totes les fires del Nadal 2018 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/agenda/fires-nadal-2018-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

La fira a Barcelona tindrà un tió gegant

Com ja és habitual, s’han programat diverses activitats al voltant de la fira, algunes de dedicades als més menuts. Hi ha un tió gegant al voltant del pla de la Catedral que espera la visita dels nens i nenes per cagar regals. Es podrà veure en diferents horaris entre l’1 i el 19 de desembre.

  • Els dies 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, i 16 de desembre el tió oferirà regals de 10.30 a 13.30 h. En canvi el 15 de desembre només es podrà veure a la tarda de 16.30 a 19.30 h. I la resta de dies, el 3, 4, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, i 19 de desembre, de 10.30 a 13.30 h.

A més s’ha programat la 25a edició de la Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs a Catalunya, que se celebrarà al mateix pla de la Catedral el 15 de desembre. S’iniciarà a les 11 h amb l’actuació de l’Esbart Català de Dansaires, amb balls tradicionals i un cicle de Nadal. A les 12.15 h hi haurà una desfilada dels Gegants Nous que arribaran a la Catedral des de la Casa de la Caritat i que celebren els 100 anys de vida.

Pluja de caramels amb la Carassa de Nadal

Un dels plats forts serà la desfilada de la Carassa de Nadal de Barcelona, —15 de desembre a les 12.20 h—, que llançarà caramels per tota la fira i s’endinsarà pels carrers del barri Gòtic per endolcir la festa. Aquesta cercavila es repetirà més dies: l’1, 2, 16, 22 i 23 de desembre.

Poc després de la sortida de la Carassa, a les 12.25 h del 15 de desembre, es lliurarà el guardó del Firaire d’Honor al grup musical Els Amics de les Arts. I just abans de tancar la diada hi haurà un espectacle de titelles dedicat als contes de Nadal, a càrrec de la companyia Sebastià Vergés, seguit d’una demostració de danses nadalenques de Som-hi Dansa.

Els qui gaudeixin de representacions monumentals de pessebres tenen una cita al pati del Museu Frederic Marès, situat a 100 metres de la Catedral. El pessebre amb figures tradicionals de fins a 40 centímetres d’alçària fa 35 metres quadrats i es podrà veure fins al 2 de febrer. I a més d’aquest, un clàssic de la ciutat i que genera molta curiositat és el tradicional pessebre de la plaça de Sant Jaume, que aquest any representa un àpat familiar de Nadal.