JORDI PARIS, organitzador de la Ruta del Modernisme "Barcelona, sent la ciutat modernista per excel·lència, vam pensar que seria molt adequat que tingués una fira modernista. I que fos a la dreta de l'Eixample seria el lloc més idoni perquè estem al bressol del modernisme de la ciutat. treballem per promoure el modernisme, perquè es conegui i així perquè es rehabiliti i es conservi."

Aquestes carrosses, anomenades Angèlica i Blanca, estaven destinades a transportar nens i donzelles i ara formen part de la col·lecció de carrosses fúnebres de Cementiris de Barcelona.

Durant el tres dies que dura la fira, també s’han programat rutes guiades pel patrimoni modernista del barri, jornades de portes obertes a la Biblioteca Arús i a la Casa de Madrid, una rua de cotxes antics, espectacles i diverses atraccions de la Companyia Antigua i Barbuda. Amb aquestes activitats es vol treballar “per promoure el Modernisme, perquè es conegui i així es rehabiliti i es conservi”, ha afirmat l’organitzador Jordi Paris.

L’acte central d’homenatge a l’escultor Josep Llimona serà una xerrada a càrrec de Natàlia Esquinas que tindrà lloc a la sala de plens del districte de l’Eixample. També hi haurà un espectacle de titelles modernistes i tallers de manualitats al Mercat de la Concepció.

La Fira Modernista – Festa Major de la Dreta de l’Eixample se celebra al carrer de Girona, entre el carrer del Consell de Cent i l’avinguda Diagonal.