La Fira LOOP, la part expositiva comercial del Festival de Videoart de Barcelona, prorroga fins al 12 de desembre l’estada a La Pedrera, que l’acull per primer cop. Un encert, no només perquè ha rebut més visitants dels que s’esperava, sinó perquè, com comenta la directora artística del certamen, Carolina Ciuti, “aquest emplaçament ens ha permès jugar amb els diferents formats, perquè el videoart inclou, a més de projeccions monocanal, instal·lacions multipantalla o que incorporen altres disciplines”.

Efectivament, a la segona planta de La Pedrera hi ha 27 peces entre projeccions i instal·lacions de galeries de 22 països. Entre els noms destacats hi ha Isaac Julien, amb ‘Lessons of the hour, Who killed Colin Roach?’, una instal·lació històrica del 1983 sobre les protestes que van tenir lloc un any abans a Londres per la mort d’un jove negre de 23 anys. També hi ha peces de Marina Abramovic o Harun Farocki, entre molts altres.

Una imatge d”A dream dreaming a dream’, de Daniel Steegmann Mangrané

Dues de les peces han obtingut els premis Fira LOOP i Premi Adquisició La Roca Village. El primer ha recaigut en el català resident al Brasil Daniel Steegmann Mangrané, per ‘A dream dreaming a dream’, que, en virtut d’una col·laboració amb el MACBA, passa a formar part del seu fons. “És un treball important perquè és un vídeo digital creat en part per una intel·ligència artificial”, comenta Ciuti. El Premi Adquisició Roca-Village ha estat per a ‘The Storyteller’, de la francoalgeriana Katia Kameli, que s’incorpora a la col·lecció de LOOP Barcelona.