“El folklore es troba en tot lloc, sobretot en la gent més humil i amb menys cultura. Acompanya el poble des que neix fins que es mor”. És una de les cites del folklorista Joan Amades. I és que la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern dedica la 68a edició al folklore català amb documents de d’Aureli Capmany, Ramon Violant i Amades. Fins al 6 d’octubre s’hi podran trobar tota mena de volums al passeig de Gràcia, entre Gran Via i Consell de Cent.

D’entre els visitants hi ha qui no es perd la cita anual de la fira de llibres més antiga d’Europa; i d’altres, que la descobreixen i la gaudeixen per primera vegada.

S’hi han sumat tres noves llibreries: ja en són 36

Aquest any hi ha hagut tres noves incorporacions: la libreria Llera Palacios (de Madrid), la Dolce Vita (de Barcelona) i L’Illa del tresor (de Premià de Mar). Ara ja en són 36. Per a la llibretera de Dolce Vita, “aquest ha estat el primer any que s’ha sentit amb l’experiència suficient per sumar-s’hi, tenint en compte la importància i la magnitud de la Fira del Llibre Ocasió Antic i Modern”.

Cartells d’edicions anteriors, a la venda

Segons Marçal Font, portaveu del Gremi de Llibreters de Barcelona, la novetat d’enguany és que es poden comprar cartells d’edicions anterior; fins i tot, de les dels anys 70.

D’entre les activitats destaca una conferència de la documentalista Montserrat Garrich. Serà el 3 d’octubre amb el títol “Aureli Capmany i les publicacions del folklore a Catalunya”. Amb això es busca repetir un èxit d’assistència similar a l’any passat, en què per primer cop es van organitzar activitats paral·leles a l’exposició de documents.