Els vinils són l’article més buscat per als amants de la música i els col·leccionistes que visiten la fira del disc. N’és ple. Durant els últims mesos s’han presentat dades pel que fa al volum de discos venuts. Des del 2007 i fins avui s’ha incrementat la venda de vinils en un 265 % a la península. En canvi, durant el mateix període la venda de CD ha caigut un 65 %. “És evident que hi ha un canvi de tendència. El vinil és un format molt atraient ja no només pel seu so sinó també per l’art de les seves carpetes”, diu Joan Carles Vilella, director de la Fira Internacional del Disc de Barcelona. Els melòmans valoren molt l’art de les fundes dels discos i per això també té tant d’èxit aquest format.

Durant la primera jornada, Pere Gené, de la banda Lone Star, és un dels artistes convidats al saló. Aquest divendres ha estat a la fira presentant l’edició de luxe d’un directe de la banda de l’any 1974.

Una de les novetats d’enguany són els expositors que arriben d’Anglaterra, Escòcia i Alemanya. Mai abans segells d’aquests països no havien visitat la fira. Import Collector (UK), Gerald Molloy (Escòcia), i Scratch Records (Alemanya) en són alguns. També es pot veure l’exposició del pintor francès Patrice Murciano, que fa retrats d’artistes musicals de tot el món.

El director del saló ha destacat les rarereses que s’hi poden trobar, “Per a molta gent, en aquesta era tan digitalitzada, el disc, sigui en el format que sigui, s’ha convertit en un objecte col·leccionable”. A més, hi afegeix: “A la fira s’hi troben sorpreses i títols que els assistents  van buscant o troben per sorpresa”. La fira obrirà portes durant tot el cap de setmana.