Imatge de la darrera edidicó del Premi Planeta

El jurat del Premi Planeta ha donat a conèixer les 10 obres finalistes de la setantena edició, que recuperarà la gala d’entrega amb sopar divendres, 15 d’octubre, al MNAC.

Les 10 obres que poden endur-se el guardó, dotat amb 601.000 euros (150.250 per a l’obra finalista), són:

‘Cadáveres insepultos’, d’Escolarca de Clazómenes (pseudònim); ‘Descalza voy contigo’, d’Antimio Cruz Bustamante; ‘Ciudad de fuego’, de Sergio López (pseudònim); ‘La llama del pasado’, d’Aurelio González González; ‘Barbarie’, d’El Arlequinado (pseudònim); ‘El túnel de Oliva’, de Jorge Sánchez López; ‘El viaje’, de Camilla Seymour (pseudònim); ‘El canto del grajo’, de Fermina Cobos (pseudònim); ‘Hijos de la ira’, de Yuri Zhivago (pseudònim), i ‘Donde el recuerdo nos lleve’, d’Elahanleys (pseudònim).

Rècord d’originals presentats

Un any més ha augmentat el nombre d’originals que ha rebut Planeta: 654 novel·les presentades, de les quals n’hi ha 389 procedents d’Espanya i 104 de l’Amèrica del Sud.

El jurat que donarà el premi està format per José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López.