Aquestes imatges pertanyen al documental, 'L'home del metro', del cineasta, Joan Vall, que va conviure amb Ramon Julibert, el cantant d'òpera de l'estació del Passeig de Gràcia, els quatre últims anys de la seva vida. Han estat més de deu hores de gravació que han acabat reduïdes a 105 minuts i que ens permetran conèixer de més a prop aquest personatge singular de la història de la ciutat. JOAN VALL, cineasta "La gent en general tenia una idea equivocada, pensaven que era una persona que estava penjada o avorrida o boja i era una persona molt culte amb moltes inquietuds i amb moltes ganes de fer el que li venia de gust." Molts dels espectadors que han omplert la sala de la Filmoteca havien vist, des de ben petits fins a fer-se adults, l'espigada imatge de Ramón Julibert a l'andana del metro practicant la seva gran afició, el cant. Avui era el dia adient per resoldre totes les preguntes que no s'havien atrevit mai fer-li. "Havia llegit alguna cosa, que era de Gràcia, no sabia res d'ell però he llegit cosetes i clar tinc ganes d'assabentar-me més amb el documental." "I jo pensava de què viu aquest home, era ja grandet a tota hora el trobo aquí. I on dorm? Què menja? Què fa? En veure la pel·lícula ah! A veure si ho aclariré, tot això que jo veia." D'aquí a ben poc 'L'home del metro' es podrà veure als cinemes Meliès de Barcelona. Un home que va viure tota la vida respectant una única màxima. Ser lliure.

Ramon Julibert va cantar gairebé durant 50 anys a les andanes del metro, vuit hores cada dia. Va començar a fer-ho a l’estació de Ciutadella i després va fer el salt a l’estació de metro de Catalunya, que va ser el trampolí per arribar al seu escenari més emblemàtic: l’estació de Passeig de Gràcia de la línia verda.

Julibert va morir el desembre de l’any passat als 84 anys, però el seu record i la seva peculiar vida han quedat plasmats en aquest documental de 115 minuts dirigit per Joan Vall Karsunke. Vall va conviure amb Julibert els tres últims anys de la seva vida. Per fer el documental, més de 10 hores d’entrevista han acabat reduïdes a 105 minuts i que permeten conèixer de més a prop aquest personatge singular de la història de la ciutat. D’aquí a ben poc, ‘L’home del metro’ es podrà veure als cinemes Meliès.