Un espectacle itinerant va omplir de música, teatre i sorpreses els carrers del Besòs i el Maresme la tarda de dissabte. És una de les propostes del Festivalet de Sant Martí que ha engegat cap de setmana i que ofereix al veïnat cinc tardes de circ fins a finals d’agost, dins la programació Estiu al Barri. La iniciativa vol promocionar el circ que actualment es fa a Catalunya, al mateix temps que es dinamitzen els carrers del barri.

“El circ uneix molt la gent, aquesta tarda hi ha gent aquí que potser no es veuen en tot l’any i avui estan amb les famílies tots plegats“, comenta Francisco Abad, president de l’AV Besòs. Un objectiu que es comparteix també des de l’organització. “És fer dinamització al barri en col·laboració entre la Central de Circ i les entitats, ens agrada molt estar amb la gent d’aquí”, explica Jordi Joanet, conegut com a Boni dins el món del circ.

Tardes d’estiu amb espectacles de circ al carrer

El Festivalet va començar dissabte al matí amb una jornada dedicada a difondre el circ entre el veïnat, a través un taller amb pilotes gegants, malabars i trapezis al passatge Prim. A la tarda, es van oferir tres espectacles per a tota la família amb una molt bona acollida. La música i espectacle itinerant de la Zigurat Band van recórrer els carrers a la recerca d’espectadors.

El 13 d’agost es representaran dues funcions que combinen aquesta disciplina amb l’humor, la dansa o la poesia. Dissabtes 6 i 20 d’agost, serà el torn de les companyies La Bella Tour i Planeta Trampolí. La programació arribarà a la seva fi dissabte 27 d’agost amb dos espectacles que barregen el circ amb la màgia, el clown i l’expressió corporal.

Activitats incloses dins el programa Estiu al Barri

Estiu al Barri del Besòs i el Maresme és un dels programes del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona que es realitza des del 2015 amb la col·laboració de les entitats i serveis del barri. Totes les activitats són gratuïtes i es desenvolupen al carrer d’Alfons el Magnànim. L’any 2017 es va incloure una programació de circ a l’estiu, que es va aturar per la pandèmia i que ara el barri ha tornat a reprendre amb il·lusió.