En aquesta primera edició els organitzadors han volgut que el Festival Reteena es convertís en un espai de descoberta, reflexió i experimentació sobre els mitjans audiovisuals, sobretot pensat des de la perspectiva dels joves. Després de l’èxit obtingut, Maria Castellví, organitzadora del festival, assegura que l’any que ve hi haurà una segona edició.

Del 15 al 19 de gener els Cinemes Texas han acollit aquest festival per a joves adolescents, amb un cartell especialitzat en els joves. Totes les pel·lícules han abordat temes que interessen els adolescents com ara l’amistat, la sexualitat o la maduresa. A més, hi han tingut cabuda films creats per joves o que tenen protagonistes que encaixen en aquesta franja d’edat.

Aquest dissabte el festival ha passat a la part més pràctica. Durant tot el dia a la Fabra i Coats s’han fet tallers i cursos intensius per aprendre i conèixer alguns dels secrets del món audiovisual.  Els assistents hi han pogut trobar des de tallers de pixelació, de creació de curtmetratges, animació o de com fer bandes sonores.

Per clausurar la primera edició d’aquest nou festival, els joves també han pogut assistir a una taula rodona sobre continguts audiovisuals a internet amb la youtubera Leopolda Olda i la instagramera Juliana. La taula rodona que també ha donat veu als creadors de la websèrie de betevé ‘Oh my goig!’ i a alguns dels seus protagonistes, que han explicat com serà la nova temporada, prevista per a la primavera. Aquesta vegada, cada episodi se centrarà en un mite erroni o llegenda urbana sobre la sexualitat, i el tractaran des d’un punt de vista pedagògic que ajudi els adolescents a resoldre els dubtes que puguin tenir relacionats amb aquest tema.