El Castell de Montjuïc ofereix activitats per a tota la família, especialment els caps de setmana. Dins d’aquesta programació, aquest estiu trobem el festival Rebombori: una proposta cultural que amalgama les arts escèniques i barreja teatre, ball, clown o màgia en els seus espectacles.

‘Les vacances de Madame Roulotte’ inaugura l’edició de setembre

Aquest diumenge s’ha estrenat un cicle de propostes dins del festival Rebombori. ‘Les vacances de Madame Roulotte’ n’és la primera funció. L’actriu i pallassa Helena Escobar explica que fa anys que fa de La Bleda, el nom artístic que utilitza en els espectacles. Ella interpreta i dirigeix la funció. Durant una hora combina el clown, el teatre la dansa i l’enginy per oferir un espectacle entretingut i apte per a tots els públics.

La història és la de la Madame. Ella se’n va de vacances amb tot preparat a la rulot, però aviat s’adona que les vacances es torcen i no van tan bé com pensava. Diu Escobar que en cada espectacle canvia de companys de viatge. A cada funció marxa amb un públic diferent i, tot i que la història i l’espectacle estan més que rodats, no deixa de ser una representació única.

Valors pedagògics per als més menuts

L’espectacle té una dosi didàctica que Escobar intenta transmetre als més petits. D’una banda, ella mateixa destaca el valor de l’ecologisme. Diu que és nedadora, a banda d’actriu, i que cal conscienciar les noves generacions de la necessitat de cuidar el medi natural. De l’altra, parlant de vacances, també vol transmetre que cal valorar més les opcions que tenim a l’abast i fer plans de proximitat.

No cal marxar ben lluny per tenir unes vacances fantàstiques. Les vacances de proximitat també ho poden ser
Helena Escobar, actriu i clown

Els diumenges 12 i 19 també hi haurà espectacles

El cartell acollirà diumenge dia 12, de 12.30 a 13.30 h el muntatge ‘A la fresca’, una proposta d’Anna Confetti amb tres personatges que recorden les Teresines, que busquen el lloc perfecte per plantar la seva cadira gegant, fer petar la xerrada i seure a la fresca.

El festival Rebombori ja va estar al Castell al maig

Aquesta cita ja va ser programada pel Castell el mes de maig. El cartell també va ser divers i adreçat a tota la família. The Sullivan’s, Circumloqui, la companyia Mortelo & Manzani, el Señor de las Peonzas van ser les propostes que hi va haver.