El Festival Píndoles celebra la setena edició en què aposta pel teatre breu en espais vius. Un any més la cita se celebra al Castell de Montjuïc amb l’objectiu que el públic pugui gaudir d’espectacles de curta durada en diferents localitzacions d’aquest espai, com el pati d’armes, la zona del pou i l’escenari del canó.

Aquest projecte vol reivindicar el teatre breu com un gènere amb entitat pròpia dins les arts escèniques. Com a novetat d’enguany, el festival fa un salt i estrena un programa de suport a la creació a través del qual s’han coproduït sis obres que han rebut dotació econòmicasales d’assaig i acompanyament artístic per part de les companyies Els Pirates, La Virgueria i la Sala Flyhard. Totes sis obres es van estrenar el 21 de maig a Berga, que s’ha incorporat enguany com a nova seu del festival. 

La programació del festival, organitzat per Cultura Tangent i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, és de 18 obres i tres concerts repartits en tres dies. D’aquesta manera, la cita segueix sent un aparador de noves dramatúrgies i una plataforma dinamitzadora de nou talent amb creadors emergents com Fèlix Casanelles, Virginia Gimeno, Neus Soler, Laura Pons, Àlex Pereira, Elna Roca o Aurora Caja, i noms coneguts entre els repartiments com Maria Garrido, Mèritxell Huertas, Mireia Gubianes, Xavier Pàmies, Lluís Marquès, Júlia Santacana i Núria Deulofeu.