Enguany el festival de música experimental LEM havia de celebrar el 25è aniversari, però l’organització ha decidit ajornar-lo fins a l’any vinent i preparar un festival de format reduït, adaptat a la situació actual sota el nom d’OFF LEM.

Un total de només 10 concerts a l’aire lliure i amb aforament limitat, pels quals cal comprar les entrades de manera anticipada en línia o fer prereserves a través del correu de Gràcia Territori Sonor en el cas dels espectacles de taquilla inversa. Altres activitats es faran virtualment.

El festival comença amb l’estrena de Pau Riba i Plan

L’OFF LEM arrenca amb les actuacions de dos bons amics del festival, l’Anna Pantinat, coneguda pels seus recitals, i Victor Bonetarbolí, especialitzat en instruments greus que s’ha fet un nom en la música experimental catalana. El mateix dia pujarà a l’escenari Pau Riba, que actuarà amb PLAN, la nova formació d’aquest més que ha reconegut artista de l’escena cultural del país, en actiu des dels anys 60.

Tots dos concerts es podran veure al Centre Cívic la Sedeta. El tancament d’aquest festival atípic es farà al mateix equipament el 30 d’octubre, amb el doble concert de Blanca Llum i Los Sara Fontán.

Un LEM marcat per la mort de Víctor Nubla

El coronavirus no és l’únic que ha afectat enguany al LEM, també la mort del seu director artístic, Víctor Nubla. És per això que aquest OFF LEM estarà marcat per petits homenatges a la seva figura, referent cultural de Gràcia. Molts dels artistes d’aquesta edició, locals i del país, eren grans amics de Nubla.

El primer homenatge a Víctor Nubla var ser una àgape enregistrat, un format habitual del festival LEM, que combina poesia, gastronomia i música. Enguany les àgapes s’hauran de seguir des de casa, després que s’hagin gravat prèviament a porta tancada a Casa Almirall, amb només sis persones. L’àgape dedicada al fundador de Gràcia Territori Sonor i director del festival ja ha estat enregistrada i es podrà veure en línia juntament amb les receptes de fetge de rap del mateix Nubla.

El 25è aniversari el 2021, amb idees de Nubla

A més, Gràcia Territori Sonor ha explicat que estan preparant un homenatge oficial a Nubla de cara a principis de l’any vinent, a qui segurament li dedicaran una instal·lació. I pel que fa al 25è LEM, esperen poder-lo fer l’any vinent, tal com el tenia al cap el mateix Nubla, amb qui havien començat a pensar-lo com un gran esdeveniment per celebrar el quart de segle.