Pintura, escultura, fotografia o videoart són alguns exemples dels formats artístics que aplega el Festival Internacional d’Art Contemporani Kronos Art BCN. Una gran àrea expositiva al Centre d’Arts Santa Mònica on exposen unes 100 creacions de més de 70 artistes. Aquesta tercera edició segueix el mateix concepte que les anteriors: el temps. Les obres es divideixen en passat, present i futur de l’art contemporani.

Festival Kronos Art BCN

 

Passat, present i futur de l’art contemporani

En aquesta ocasió, el passat disposa d’obres cedides per la Fundació Ernesto Ventós, de la col·lecció olorVISUAL. S’hi poden trobar peces de Lawrence Carroll, Martín Chirino, Christo, Eduardo Chillida, Aurèlia Muñoz o Lynne Cohen, entre d’altres.

A l’àrea del present hi destaquen artistes actuals com Joel-Peter Witkin, Inocuo, Horacio Quiroz, Marta Lafuente o Albert Bonet, Marcel·lí Antúnez o Samuel Salcedo. I, pel que fa al futur, s’hi pot veure un conjunt de peces-collage creades pels infants del Casal d’Estiu Associació Gabella i la Fundació Escó. L’objectiu és incentivar als artistes del futur a experimentar amb l’art contemporani.

Festival Kronos Art BCN

Vessant solidària

El Festival Kronos Art BCN es pot visitar fins al 18 d’octubre al Centre d’Arts Santa Mònica. L’entrada és gratuïta, però els organitzadors demanen que, qui pugui, col·labori amb la recollida d’aliments que fa l’oenegé Actua, Ajuda, Alimenta a l’entrada de l’espai. Els beneficiaris seran famílies afectades per la falta de feina al sector cultural. A més, també es donaran els beneficis de la venda de catàlegs i samarretes a un menjador infantil.