festival jardins pedralbes

(ACN) El Festival Jardins de Pedralbes es presentarà al concurs que ha obert l’Ajuntament de Barcelona per a l’ús dels jardins aquest estiu i demanarà poder mantenir les “mateixes condicions” de sempre. La promotora del certamen, Concert Studio, confia que podrà “seguir endavant” amb l’edició del 2022, però ha decidit presentar al·legacions a alguns termes de la licitació.

Segons ha indicat el festival a l’ACN, els requeriments limiten l’ús de l’espai destinat al “village” i la zona gastronòmica, cosa que al seu parer impediria mantenir els escenaris petits i “el nivell de qualitat” i atenció al públic. Amb el conveni exhaurit (i prorrogat el 2021), el festival tindrà almenys un competidor per fer ús de la localització enguany, ja que el consistori ha convocat un concurs per a la cessió de l’espai els mesos de juliol i agost a un esdeveniment cultural, després de molts anys cedint-lo al festival homònim a través d’un conveni.

El festival, disconforme amb algunes condicions

L’edició del 2022 del festival ja té el cartell anunciat i centenars d’entrades venudes, però està disconforme amb algunes de les condicions que s’han posat. En concret, avança que la licitació redueix l’espai utilitzable als jardins més enllà de la zona de l’escenari. “Ens presentarem a la consulta pública, però també presentarem al·legacions sobre les condicions fixades per mantenir el nivell de qualitat i atenció al públic d’edicions anteriors”, ha dit el director del festival, Martín Pérez.

Pérez argumenta que la reducció d’aquest espai suposaria anul·lar els dos escenaris petits (dedicats a músics emergents) i també generar “cues” a la zona de restauració. “El festival ha esdevingut un referent de la ciutat de Barcelona per la seva qualitat i prestigi i la nostra intenció serà sempre oferir la millor experiència a tot el nostre públic. Per això necessitem que el festival es pugui fer en les mateixes condicions en què s’ha celebrat fins ara i que l’han convertit en una de les cites culturals més prestigioses de Barcelona”, raona el promotor.