A les nits el Parc del Fòrum està il·luminat per unes figures gegants. Es tracta de 500 fanals que formen part del Festival de Fanals Xinesos. Les figures són estructures metàl·liques amb LED, cobertes de seda. Fan fins a sis metres d'alçària i poden arribar a pesar una tona. DAI YE, director de la mostra "La seda es un tipo de material difícil de trabajar. Hay que cortarlo, pintarlo, pegarlo a la estructura, a veces tejerlo." El recorregut es divideix en set àrees temàtiques distribuïdes en 9.000 metres quadrats. Una és la recreació d'un poblat xinès tradicional. Al centre, hi ha una font de peixos que té un simbolisme especial en la cultura del país. DAI YE, director de la mostra "El pez es 'yu', pero 'pez' tiene otro sentido, que es que has ganado más. Que has superado el año pasado. Es un símbolo de lo bueno." També s'hi poden trobar recreacions d'obres d'autors catalans com Gaudí o Miró. DAI YE, director de la mostra "Es una mezcla. De todo un poco. Principalmente, queríamos introducir, presentar una cultura china. Queremos presentar obras hechas con este estilo chino pero obras del país, por ejemplo Catalunya." El festival arriba per primera vegada a Barcelona, després d'haver passat per ciutats com Dallas o Los Angeles.

Els fanals xinesos són estructures metàl·liques cobertes amb una seda específica que és aïllant. A l’interior, hi ha bombetes LED de baix consum de diversos colors. Les més de 500 figures que s’han instal·lat al Parc del Fòrum fan entre un i sis metres d’alt i entre un i 25 metres de llargada. Per exemple, el fanal que representa la Gran Muralla, un dels més grans de l’exposició, arriba a pesar prop d’una tona. Totes són obres d’una vintena d’artistes xinesos de la província de Sichuan.

En 9.000 metres quadrats de llum i colors, s’hi poden trobar fanals dedicats a les ciutats xineses, al te, a la Gran Muralla, als jardins d’aigua, al parc de pandes, a les quatre estacions i al zodíac xinès. A més, una trentena de figures reinterpreten obres d’Antoni Gaudí, Joan Miró i Pablo Picasso, com la Sagrada Família o ‘Dona i ocell’.

El Festival de Fanals Xinesos es podrà visitar les nits de dimarts a diumenge, de 18 a 24 h, fins a mitjan març. A partir del 26 de desembre, a més, s’hi oferirà un taller artesanal de fanals. Les entrades oscil·len entre els vuit i els 18 euros.

La celebració d’espectacles de fanals es remunta al segle I a la Xina. Tenen dos moments clau en el calendari, per a la culminació de l’Any Nou xinès i per al Festival de la Lluna.