El DocsBarcelona recupera les projeccions presencials sense renunciar a l’exhibició via la plataforma Filmin. Una dotzena de projeccions als Aribau Multicines i al Teatre del CCCB ho corroboren.

Entre el 18 i el 30 de maig s’exhibeixen 33 llargmetratges, una mostra de la millor producció internacional del darrer any i mig. La secció oficial destacada, Panorama, inclou pel·lícules com ‘Gunda’, del rus Victor Kossakovsky, una pel·lícula aclamada al darrer Festival de Berlín.

Inauguració amb producció catalana

Aquesta edició vol reconèixer la cinematografia local. Segons el director del certamen, Joan González aquest suport és necessari perquè “ens trobem en un moment contradictori a Catalunya. Hi ha més públic que mai, però els realitzadors ho tenen molt complicat”.

Raó per engegar amb la projecció de ‘Balandrau. Infern glaçat’, de Guille Cascante. La reconstrucció d’una tragèdia d’alta muntanya ocorreguda al Ripollès fa 20 anys, quan diversos grups d’excursionistes es van trobar enmig d’una fortíssima tempesta de vent i neu. Nou persones hi van perdre la vida.

A la inauguració també s’ha donat a conèixer el documental televisiu guanyador de la vuitena edició del Premi ProDocs #DocTV, que ha merescut ‘Dictadura, divises i biquinis’, dirigida por David Fernández de Castro.

Si vols conèixer la programació sencera del certamen ho pots fer aquí.