La diada de Sant Jordi a Barcelona té, des d’aquest 2018, un nou festival que dinamitza els dies previs a la cita amb el llibre i la rosa, el certamen Devora Lletres, als Tallers Universal del Poblenou. Un certamen que fa gala del significat del títol, és literal. De les activitats que s’han programat per aquesta primera edició —el certamen s’ha celebrat durant la tarda i el vespre d’aquest dissabte— n’han destacat dues: un taller organitzat pel col·lectiu Nyam Nyam, orientat a donar significat a l’expressió “menjar-se les paraules”. L’Ariadna Rodríguez, d’aquest grup gastronòmic, destaca que el taller consisteix a escriure un text curt en paper d’arròs, per després “amb les paraules triades,  escriure-les, i fer l’exercici d’embolicar-les amb verdures o llegums i menjar-se-les“.

Una altra de les activitats que més expectació ha generat és la de passar per la consulta. La d’uns doctors que, en funció de l’estat d’ànim dels pacients, han anat receptant-los llibres. És una mena de teràpia o tractament que busca “trobar la lectura més adient a qualsevol persona”, explica el periodista de Time Out, Andreu Gomila. Amb tot, explica que, per als doctors, és un petit repte. Suposa, diu, “que encara que no coneguis algú de res, amb quatre idees, puguis ser capaç de saber quin llibre li pot agradar.”

La primera edició del Devora Lletres s’ha dut a terme als Tallers Europa al carrer de Joan d’Àustria, al Poblenou, i ha tingut també recitals de poesia, il·lustracions i sessió a càrrec de discjòqueis. I evidentment, llibres. alguns dels títols més clàssics de la literatura internacional i del país.