Jack White és el cap de cartell del Cruïlla 2018.  El director del festival, Jordi Herreruela, ha definit l’excantant i guitarrista de White Stripes com “una de les poques icones” que han sorgit els últims anys a l’escenari musical. Prophets of Rage són l’altre plat fort d’aquest any. Les lletres de la banda formada per membres de Rage Against The Machine, Public Enemy i Cypress Hill parteixen d’un lema clar i contuntent: “Els temps perillosos demanen música perillosa. El Cruïlla ha aconseguit portar per primer cop a Catalunya el grup N.E.R.D , el projecte més personal de Pharrell Williams i Chad Hugo que van crear amb el seu col·lega Shay Haley.

Entre els grups catalans que actuaran en el festival hi ha Els Catarres, Joan Dausà, La Pegatina, The New Raemon, Joana Serrat o Núria Graham. El festival també ha reservat un espai per espectacles més polièdrics, com el que presenta La Fura dels Baus o la presentació de l’Aquelarre de Cervera.

Defensa de la llibertat d’expressió davant la condemna del raper Valtonyc

Coincidint amb el mateix dia que s’ha conegut que el Tribunal Suprem ha ratificat la condemna a tres anys i sis mesos del raper Valtonyc per les seves cançons, el director del Cruïllla, Jordi Herreruela, ha destacat que amb tot el que està passant “dona la sensació que artistes com Prophets of Rage si fossin d’aquí estarien tancats a la presó” .  Herreruela ha dit que “tenim un problema de llibertat d’expressió si artistes per fer art acaben a la presó“.