El Festival Connexions presenta la programació de la cinquena edició amb una quinzena de concerts repartits en dos escenaris, la Sala Apolo i el nou espai del Taller de Músics. El Connexions repeteix la fórmula de fer compartir escenari a propostes d’estils, generacions i cultures diferents. Un exemple n’és la proposta de Niño de Elche i Los Volubles, que provaran de repetir l’èxit de la seva actuació al Sónar.

El Connexions no és un festival musical convencional. No es tracta de fer pujar un músic a l’escenari sinó que propostes aparentment dispars estableixin un diàleg comú. Una barreja d’estils, generacions i orígens que fa que la majoria dels concerts acabin sent únics i irrepetibles. Ho serà, per exemple, la trobada entre la Fundación Tony Manero i l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics (6 d’octubre), o també la proposta que obre el festival (1 d’octubre) amb la Big Ensemble del Taller de Músics acompanyant els poemes de Leopoldo María Panero.

Torna la fusió de Niño de Elche i Los Volubles

L’edició d’aquest any també permetrà reviure un dels èxits del Sónar, el diàleg entre el flamenc de Niño de Elche i l’experimentació audiovisual de Los Volubles (14 d’octubre). Una barreja que va tenir un gran èxit en l’edició passada del Sónar i que ara es podrà escoltar, per primer cop, a la Sala Apolo. També hi haurà una segona oportunitat per veure junts Arcángel, un dels noms de referència del flamenc actual, i Fahmi Alqhai, el prestigiós director de l’Accademia del Piacere, i que ja van actuar fa uns anys a L’Auditori (serà el 8 d’octubre). La llista és llarga i la completen propostes com Xavier Baró & Renaldo & Clara (7 d’octubre), Funkystep & The Sey Sisters (15 d’octubre), A Contra Blues & Tote King (16 d’octubre), Branca Santa (20 d’octubre), Belda & Sanjosex, i la sessió matinal (a les 12h) de Joan Chamorro & Rita Payés (30 d’octubre).

Aquesta “aventura”, com l’anomenen els organitzadors (el Taller de Músics i Bankrobber), tindrà dos escenaris diferenciats: la Sala Apolo per la es estrenes absolutes i el nou espai del Taller del carrer de Cendra.