Durant una setmana, del 20 al 27 de juliol, la música del compositor barroc Johann Sebastian Bach s’estendrà per la ciutat amb motiu de la segona edició del Bachcelona. El festival ha augmentat el pressupost i ha guanyat dos dies respecte a l’any passat. La inauguració anirà a càrrec del músic holandès Ton Koopman, que interpretarà ‘L’art de la fuga’.

La Catedral de Barcelona, la basílica de Santa Maria del Mar o l’església de Santa Maria del Pi seran alguns dels espais que acolliran el festival Bachcelona, que té l’objectiu de difondre l’obra del compositor alemany. El festival no se centrarà només en els concerts sinó que també programarà conferències, espectacles de dansa o exposicions d’art com la que s’exhibirà al Cercle Artístic Sant Lluc, una mostra amb gravats de Chillida anomenada “Homenatge a Bach”, que inaugurarà el cineasta Pere Portabella.

Els intèrprets de clavecí Ton Koopman i Tini Mathot posaran música a la partitura inacabada de ‘L’art de la fuga’, de Bach, en un concert el 20 de juliol al Palau de la Música. Aquesta serà l’obertura de la segona edició d’un festival que l’any passat va aplegar 5.000 persones i que enguany duplica la xifra d’artistes amb més d’una vintena.

La formació de cambra Garnati Ensemble, constituïda per músics que treballen habitualment amb Daniel Barenboim, s’encarregarà de fer una interpretació pròpia de les ‘Variacions Goldberg’. En un registre més íntim, el llaüt de l’alemany Andreas Martin posarà so a l’obra de Bach des de la Capella de l’Esperança. La versió per a orgue del contrapunt barroc anirà a càrrec del valencià Juan de la Rubia, que interpretarà les peces que esculli el públic a l’espectacle ‘Bach l’improvisador’. La integral de les suites de Bach també es podrà sentir al Liceu i a Sant Pau del Camp amb la gambista Lixsania Fernández.