Aquest diumenge, dia de Sant Roc, culmina la 426a edició de la festa popular més antiga de Barcelona. La jornada ha començat amb la Gran Traca Despertada i el seguici tradicional conformat per figures com el Diable de Sant Roc o l’Àliga de la ciutat, acompanyats pels bastoners, els gegants i els grallers. La missa solemne a la basílica de Santa Maria del Pi ha servit per beneir la imatge recuperada del gos color blau cel, desapareguda el 1936.

Després de la benedicció dels panellets i la penjada de la bandera verda al Palau, ha estat el torn dels balls d’honor dels gegants, que enguany celebren 109 anys; el nan Cu-cut; el Lleó; l’Àliga de la ciutat; el Diable de Sant Roc i els gegants infantils. Tot seguit s’ha pogut conèixer la nova imatge del gos de color blau cel, que ha estat restaurada i s’ha presentat més de 50 anys després de desaparèixer, el 1936.

Les novetats d’aquest any no acaben aquí, perquè també s’estrena l’exposició “El Barri Perdut, la plaça Nova i el barri de la Catedral”, que es podrà veure a la Casa dels Entremesos i que pretén recordar les transformacions urbanístiques que va viure el barri entre els anys 1908 i 1958, homenatjant els veïns que van haver d’abandonar casa seva.

Durant tot el dia, els més atrevits poden intentar aixecar el Porró Llarg, un repte que es planteja cada any des de 1830 i que consisteix a beure d’aquest porró, que té un galet extremament llarg.

Les festes de Sant Roc acabaran aquesta nit amb el correfoc dels Diables del barri Gòtic i el castell de focs.