Aquesta jornada compta amb la participació de pallassos reconeguts com Tortell Poltrona, Patrick Mathis, Cia. La Tal, El pájaro carpintero i Cia. Xicana, entre d’altres. L’objectiu és convertir diversos espais de La Pedrera en punts de trobada perquè les famílies descobreixin l’art de ser pallasso a partir d’activitats lúdiques i didàctiques. En aquesta jornada també s’homenatja el pallasso Joan Busquets, en el sisè aniversari de la seva mort. Va ser un dels fundadors de la Companyia Ínfima la Puça i va dirigir diversos festivals de clown.

Els espectacles de la Festa Pallasso

Hi ha programats diversos espectacles de pallassos. Per exemple, un recull dels millors números del repertori de Tortell Poltrona, que contenen l’essència del pallasso de sempre, però fusionats amb alternatives innovadores. Els assistents també poden gaudir de l’espectacle de Patrick Mathis, un personatge que repara les joguines trencades i abandonades convertint-les en escultures sonores, com l’orgue girafa. O, també, podran conèixer La Xicana, una pallassa tendra i innocent que vol fer màgia, però sempre s’equivoca.

Els jocs i tallers de la Festa Pallasso

En aquesta gran trobada hi ha un espai dedicat al circ. Està format per sis petites carpes  on hi ha tot tipus d’estris i jocs d’habilitat. També hi ha altres espais on els més valents poden practicar les diferents disciplines del circ.

Les famílies també poden visitar el Sonàrium, un espai ple d’instruments afinats instal·lats sobre diverses estructures per poder descobrir i experimentar amb la música. També s’han organitzat diversos tallers creatius. L’entrada té un preu de 10 €.