La Festa Major de Gràcia ha recuperat part de les activitats presencials, després d’una última edició pràcticament feta des de casa. Per aconseguir-ho, s’han hagut d’adaptar a les restriccions anticovid i això ha fet que es necessiti reserva prèvia per a la majoria d’actes (per no excedir els aforaments permesos per la pandèmia).

Un 30 % de reserves queden desertes

Moltes de les activitats, però, han deixat imatges de cadires buides durant les primeres hores de festa. De fet, l’organització ha detectat que fins a un 30 % de les persones que tenen cita, no s’hi presenta. Per això, des de la Fundació Festa Major demanen que es reservi de manera responsable i que tots aquells que, finalment, no hi puguin assistir cancel·lin la reserva perquè altres ciutadans puguin accedir a aquestes places.

Que s’apuntin en aquelles activitats que estan segurs que vindran perquè els aforaments són molt limitats”
Carla Carbonell, presidenta Fundació Festa Major de Gràcia


Alliberar entrades a través del web

Per fer les reserves de les activitats cal entrar a la pàgina web de les festes o de l’Ajuntament. I per poder-les alliberar, el procediment és el mateix. També hi ha alguns dels actes, sempre que no siguin els concerts, on els assistents es poden apuntar “in situ” al mateix lloc, per això es recomana anar-hi 15 minuts abans.

La idea és que d’aquesta manera l’aforament s’acabi omplint el 100 % i que ningú es quedi sense plaça perquè hi hagi gent que s’apunti i després no hi assisteixi. De moment, s’han anat cobrint els llocs buits d’actes amb entrades exhaurides, amb la gent que assistia sense saber que calia fer reserva prèvia.

Els 21 carrers guarnits de les Festes de Gràcia 2021 | GALERIA

Recopilem en una galeria la decoració dels 21 carrers guarnits, tot i que aquest any no hi haurà concurs