La Rambla celebra la 54a edició de les festes del Roser. L’any passat, l’associació d’Amics de la Rambla va decidir convertir les flors en protagonistes de la celebració, inspirant-se en el Temps de Flors de Girona i donant a conèixer d’aquesta manera la tradició dels floristes de la Rambla. Llavors es van decorar amb flors set façanes del passeig. Enguany ja han estat 18, amb incorporacions tan destacades com el mirador de Colom, que ahir va quedar pràcticament embolicat per regal, tot i que les cintes vermelles que van penjar de l’estàtua van ser més aviat efímeres.

Diversos artistes, alumnes i exalumnes de Escola d’Art Floral i Paisatgisme de Barcelona i de l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya han treballat aquests guarniments en col·laboració amb les institucions, establiments i veïns implicats. El Palau Moja, el Palau Marc (seu del Departament de Cultura de la Generalitat) i l’Arts Santa Mònica s’han decorat amb la participació de diverses entitats dels barris, que després de les festes se’ls enduran als seus espais. L’espai més directament obert a la participació és el Palau de la Virreina, on des de fa quatre anys els visitants de la Rambla poden deixar “una flor i un desig” durant aquestes festes.

A més de la decoració floral, nou palaus o museus de la Rambla fan portes obertes o, sobretot, visites guiades per les festes del Roser. Des del Palau Moja fins al Museu de Cera (informació i horaris, al mapa). Per participar-hi, cal inscriure-s’hi prèviament trucant als Amics de la Rambla (93 317 29 40). A més, ahir divendres, el musicògraf i historiador de l’art Albert Ferrer Flamarich va fer una xerrada sobre “Shakespeare i l’òpera” a la Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin i, aquest dissabte al vespre, la jove cantautora catalana Judit Neddermann fa un concert al Teatrino del Conservatori del Liceu. Els guardons als ramblistes d’honor d’aquest any, es lliuraran el proper 19 d’octubre en un acte institucional al Saló de Cent.