Aquest és un quadre interactiu. L'espectador pot triar quines vinyetes penja i quines no. És una de les obres més característiques de l'Oswald Aulestia, un artista que reivindica el plaer de pintar sense missatges amagats. La seva obra està exposada a la galeria Oscar Pàmies, un dels 50 espais d'art barcelonins que han obert aquesta tarda. Jornades com la d'avui serveixen als pintors com ell per donar-se a conèixer. "Estem en un país on l'art és un sopar de duro..." Una crida a la qual també se suma bona part del públic assistent. "Potenciar autors locals coma Buenos Aires". "S'ha de fer més difusió." Pels aficionats a l'art, passejar per les galeries en horari nocturn és una manera diferent de gaudir dels quadres. Un dels motius és el silenci que impera a la ciutat, però també n'hi ha de més pràctics. Acostar-se a les obres, diuen, és més senzill. "Hi ha és gent perquè són moltes hores però com que són moltes hores no s'acumula tanta gent." Pels qui no vulguin anar per lliure s'han organitzat rutes per les diferents galeres.. en algune també hi ha altres activitats.

L’ Associació Art- Catalunya torna a ser la impulsora de l’ esdeveniment. Com en edicions anteriors, les xarxes socials juguen un paper fonamental a l’hora de dinamitzar la festa i involucrar els assistents en les diferents activitats de l’acte, com la participació en diversos concursos.

Lluís Bassat és el padrí d’honor d’aquesta darrera edició. El coleccionista d’art ha cedit la seva imatge en l’espot promocional de la Festa.