El creador del cartell ha explicat que la idea li va venir al cap quan a la seva néta li van ensenyar la cançó del gegant del pi. Fontcuberta va decidir unir la imatge d’un gegant amb la figura d’un superheroi i va crear “un gegant que quan ens avorrim pugui sortir volant i esvaloti i animi la festa”. El resultat és, a parer del creador, “un cartell que desprèn bon rotllo, positivitat i que ens farà somriure”.

L’altre gran protagonista de l’acte de presentació ha estat el pregoner, Ferran Adrià. El xef de l’Hospitalet ha reivindicat la feina dels cuiners que treballen a la ciutat “que tenen la voluntat de fer-ho bé i ho estan aconseguint”. “M’hagués agradat fer els dinars o els sopars de totes les festes”, ha dit Adrià, qui també ha convidat els barcelonins a ser optimistes i a aparcar, encara que sigui només durant uns dies, la crisi econòmica.

La ciutat convidada de les Festes de la Mercè serà Viena, però el protagonista de l’edició d’enguany serà el record al setge de 1714. Un dels actes destacats serà la recreació de la Barcelona de l’època que es vol fer al Parc de la Ciutadella.