JOAN OLIVERAS BAGUÉS, president de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla "El fet que fos el cinquantenari era important que busquéssim persones que a més a més ens han situat al món, persones que han estat compromeses amb la Rambla i que també han sigut capaços de generar el nostre 'skyline' cultural i universal." JOAN GRÀCIA i PACO MIR, Tricicle "Reconeixament al treball que estem fent a la Rambla, al Poliorama." "Nosaltres vam començar a la Rambla." "Ben bé a la Rambla no, però a la plaça del Pi, allà mateix, actuant al carrer." FERRAN ADRIÀ, cuiner "Hi estic cada dia que estic a Barcelona. Tinc el taller a Portaferrissa i l'altra oficina al Carme. Cada dia faig tres o quatre vegades aquest recorregut. I a la Rambla també hi ha la Boqueria, oi? Jo sóc molt ramblero."

Aquests guardons s’entreguen des de l’any 1962. A través d’aquests 50 anys d’història han estat moltes les personalitats destacades del món de la política i la cultura que han recollit aquest guardó. Entre els noms més coneguts destaquen els de Montserrat Caballé, Jordi Pujol, Joan Manuel Serrat o Pasqual Maragall. Però aquest premi no està destinat únicament a persones, sinó que també s’atorga a empreses i entitats, com Freixenet, Turisme de Barcelona o els establiments Viena. L’any passat es van premiar l’Hotel Bagués, Ramon Lamazares i Joan Rossell.

L’associació Amics de la Rambla entrega cada any els premis Ramblistes d’Honor en el marc de les Festes del Roser, la Festa Major de la Rambla, que començaran aquest dissabte. Els guardons reconeixen l’estimació per la Rambla.