Enmig de la natura, a la torratxa de l'escola que Teixidor va fundar l'any 59 s'ha instal·lat la capella ardent. Era la seva voluntat que el comiat es fes aquí, on va passar tantes hores i on ha deixat els seus valors pedagògics i de llibertat vinculats a l'escola. JACINT BASSÓ, director docent de l'Escola Betània-Patmos "El model de l'escola proposat per l'Emili era una escola crítica, per fer nois responsables, compromesos, lliures.. amb un valor molt potent de la lectura, tot el contrari del que proposava justament el règim." Familiars, amics i antics alumnes s'han apropat fins aquí per recordar qui va ser el seu mestre. XAVIER SALVAT, exalumne de l'Escola Betània-Patmos "L'Emili ha estat un referent en la meva vida, tant acadèmica com personal. És una persona que ens ha inculcat l'amor per la literatura i la lectura." JOSEP MARIA DEITA, exalumne de l'Escola Betània-Patmos "Era una persona ja absolutament diferent, era una persona que ja en aquell moment et donava uns marges de llibertat que en aquella època, i us estic enraonant dels anys 70, doncs no era gens normal." El llegat de Teixidor quedarà fixat també, o sobretot, a través de la literatura. La que va dedicar als joves, com els contes de la formiga piga o 'L'ocell de foc' i, als adults, com 'Pa negre', que complia una de els seves premisses, que la literatura serveixi de memòria històrica. ESTER PUJOL, directora editorial de Grup 62 "Hi havia una voluntat en les seves novel·les de deixar escrit un determinat moment de la història del país. I hi havia també una voluntat, a Pa Negre es troba, d'inverntariar un cert lèxic, que es perdia." La capella ardent instal·lada aquí a l'Escola Betània-Patmos es tornarà a obrir demà al matí, els funerals, però, es faran a la tarda a Roda de Ter, el seu poble natal. Us ho ha explicat des de Pedralbes, Txell Canela.

El fèretre de Teixidor ha estat col·locat en una austera aula de música, convertida en capella ardent de l’escriptor. El taüt estava cobert amb una senyera i un ram de flors, i a l’entrada de la sala hi havia diverses fotografies de l’escriptor que recordaven el seu pas per l’escola i un llibre de condol.

Nombrosos exalumnes s’han acostat a la capella ardent del que va ser mestre i fundador de l’Escola Betània-Patmos. També hi han anat familiars i amics de l’escriptor, que serà enterrat aquest dijous al seu poble natal, Roda de Ter.