Muralistes, grafiters i artistes urbans es mobilitzen aquest cap de setmana per defensar la llibertat d’expressió. I ho fan com millor saben: utilitzant l’art urbà com a senyal de protesta, expressen la seva llibertat amb pintures, pinzells i esprais. I és que els artistes de l’art urbà de la ciutat s’han unit a la plataforma No Callarem amb el manifest “Falten pintades”, una crida a la mobilització ciutadana. Aquestes són algunes de les reivindicacions plasmades als murs (fotografies de Marc Garcia).


Diversos artistes s’han sumat a la iniciativa i han pintat les parets de llocs com el Teatre Arnau o el Centre Cívic Boca Nord, tots murs cedits pels propietaris per pintar-los per aquesta ocasió. Aquest col·lectiu ha decidit mobilitzar-se per denunciar casos com els de Valtonyc i Pablo Hasél, condemnats a penes de presó per les lletres de les seves cançons. Denuncien que la llibertat està amenaçada i fan una crida a “l’acció en contra de tota vulneració dels drets humans”.

Els grafiters conviden, durant tot el cap de setmana, que qualsevol ciutadà, dibuixant o no, surti al carrer a pintar les parets amb l’etiqueta #Nocallarem, deixant clar, com diu el manifest, que “els únics murs desitjables són aquells que serveixen per pintar amb llibertat”.

Aquesta no és la primera iniciativa dels grafiters. El mes de maig ja van organitzar una primera acció. Van fer una pintada de 57 metres de llarg a la coberta de l’Ateneu Popular de Nou Barris. S’hi podia llegir “Llibertat d’expressió”.