Les crides a la llibertat d’expressió s’han multiplicat els darrers mesos i arriben des de diversos col·lectius. Un dels que s’hi suma és el de grafiters, muralistes i artistes urbans. I ho fa amb les seves eines: l’art al carrer. Denuncia que la llibertat està amenaçada i fa una crida a “l’acció en contra de tota vulneració dels drets humans”.

#FaltanPintadas: acció el 21 i 22 de juliol

Aquest col·lectiu d’artistes s’ha sumat a la plataforma No Callarem, nascuda fa més d’un any “com a resposta a l’amenaça a un retrocés dels límits de la llibertat d’expressió”. Ha impulsat un manifest, que ha aconseguit prop de 200 signatures, i ara crida a la mobilització popular amb #FaltanPintadas.

El cap de setmana del 21 i 22 de juliol ha convocat una pintada al carrer. Convida la ciutadania a “expressar-se lliurement a l’espai públic amb missatges i consignes en favor de les llibertats”. El col·lectiu reivindica que “els únics murs que podem i volem admetre són aquells que serveixen per pintar, amb llibertat d’acció i expressió, utilitzant la crítica i la sàtira”.

La primera acció, a l’Ateneu Popular de Nou Barris

El mes de maig ja van organitzar una primera acció. Van fer una pintada de 57 metres de llarg a la coberta de l’Ateneu Popular de Nou Barris. S’hi podia llegir “Llibertat d’expressió”.

mural coberta ateneu popular nou barris Llibertat d'Expressió