Entre l’11 i el 15 de maig se celebra a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats la primera edició d’un nou festival: el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC). Un espai de reflexió que impulsen 20 organitzacions relacionades amb la creació com a eina de transformació social.

El director de l’esdeveniment, Josep Maria Aragay resumeix així l’esperit del FAACCC: “Experiències, respostes, reivindicacions o celebracions col·lectives que s’expressen a través de l’art i la cultura. Un espai d’intersecció entre l’acció social, l’educació, l’activisme i la cultura”.

40 activitats

El Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya inclou propostes que van de la reflexió pura a aquelles que es manifesten a través de les emocions. Hi ha teatre, performances, un taller de dansa i reflexió feminista, un taller de percussió, un documental d’Agnès Varda previ a una xerrada, una exposició i, fins i tot, un espai de jocs.

S’hi plantegen temes com l’educació, el gènere, o la immigració. El FAACCC pretén reconèixer el protagonisme de les comunitats com a creadores i facilitar un espai de trobada entre persones per fer valer el vessant polític de les arts.