A diferència dels tancaments anteriors (el de la Sala Apolo, per problemes estructurals, el d’una discoteca del carrer de Mèxic, que no tenia llicència, o l’incompiment de l’aforament de la discoteca Vetro), en aquest cas el districte ha tancat la discoteca Agapito en finalitzar l’expedient d’ocupació de la finca del carrer de Violant d’Hongria, afectat per un planejament urbanístic que preveu una zona verda i un vial en aquest entorn.

Tot l’edifici està afectat per aquest pla, que inclou tota l’illa de cases situada entre l’avinguda de Madrid, Violant d’Hongria, Alcolea i Vallespir. L’expropiació de l’edifici que acull la discoteca ha requerit un llarg procediment judicial que va començar l’any 2008 i s’ha accelerat en els darrers mesos arran del compromís del consistori de tancar l’establiment, que a banda d’estar afectat, el districte afirma que provocava problemes de soroll i desordres públics i era objecte de queixa per part del veïnat.

L’activitat de la discoteca Agapito va acabar el dia 5 de novembre i, durant aquestes setmanes, els llogaters han tingut temps de recollir les seves coses i buidar el local. El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va efectuar el dia 30 de novembre l’acte formal de presa de possessió de la finca.