40 pintures de diferents formats resumeixen la trajectòria del pintor barceloní Yago Hortal. La mostra, titulada “Allò era abans, això és ara” és a la sala d’exposicions temporals del Museu Can Framis del Parc i la Llacuna del Poblenou fins al 30 de maig.

L’autor, amb estudi a tocar al barri del Poblenou, presenta una selecció de les diferents sèries en què ha treballat. Presenta una obra abstracta i urbanita en què la pintura i les seves característiques físiques són les protagonistes.

L’evolució d’Hortal, en una mostra retrospectiva

“Allò era abans, això és ara” permet veure l’evolució de l’obra del pintor barceloní Yago Hortal en els darrers 14 anys. De fet, les 40 obres incloses pertanyen a diferents sèries que ha anat desenvolupant al llarg del temps i estan ordenades cronològicament.

És una obra que parla de si mateixa. Totes les imatges es fan a partir del procés de pintura.”
Enrique Juncosa, comissari de la mostra

Trobem quadres abstractes en què la pintura en si té un pes important. Els materials, les tècniques i el procés d’elaboració són els protagonistes. L’ús de fluorescents i colors vius han donat pas als grafits, als tons naturals i als quadres de gran format. Són les característics de les etapes més recents de l’artista.

Ara tinc un interès per una cosa més natural, de grafit, pigments més d’ultramar. Coses que es poden trobar a la natura.”
Yago Hortal, artista

Hortal exposa pràcticament a casa, ja que s’ha traslladat fa poc a un estudi del Poblenou. De cara al futur treballa en continuar ampliant la seva obra i, fins i tot, en publicar un llibre.