(ACN/Redacció) CosmoCaixa acull la mostra “MateMiFaSol. Un viatge sonor del caos al cosmos”, que explora la relació entre la música i les matemàtiques i recorre la història dels sons des del big-bang fins a l’actualitat. Una exhibició interactiva amb música i material audiovisual que convida els espectadors a reflexionar a partir d’experiències pràctiques.

Teclat gegant tàctil

El públic podrà visualitzar les ones generades per la vibració d’una corda, la imitació del timbre de diferents instruments o també jugar amb notes, ritmes i timbres per generar un so harmònic. Un dels espais protagonistes és el teclat gegant que permet als visitants crear una melodia pròpia. Aquí també es pot descobrir què volen dir els números que donen nom a cada àmbit en relació amb el so i la música: 0, 0,00002, 1, 440, 1607, 100.000 i ∞ (infinit).

Exposició en marxa fins al gener

L’exposició intenta respondre a qüestions com ara com devia sonar el big-bang, com funciona l’oïda o què són la melodia, el to, els harmònics, el timbre, la ressonància i el ritme. L’espai s’articula en una escala de set conceptes inspirada en les set notes del pentagrama. “MateMiFASol” es podrà visitar del 10 de juliol al 12 de gener.