Aquests són els retrats de persones anònimes, amb històries i vides diferents però que comparteixen una mateixa realitat: viure als carrers de Barcelona. Es presenten a “Vides inacabades”, una proposta cultural en què la mirada d’aquests sense sostre no deixa indiferent. SAMANTHA BOSQUE, artista “La intenció era justament que quan algú està davant d’un dels quadres i els està mirant als ulls amb la dimensió que té, li arribin, que aquestes mirades arribin, arribin perquè estan passant un missatge.” L’artista va voler que els nou protagonistes se sentissin coautors de l’obra i per això els va proposar que escriguessin a mà un pensament. SAMANTHA BOSQUE, artista “Era una miqueta cridar l’atenció i fer, de dir: ‘escolta, som aquí’. Per això aquests retrats de gran format amb aquest impacte i amb un missatge escrit per ells, i era com si ells es trobessin amb algú pel carrer i què li dirien, què li dirien?” Aquest projecte, en què col·labora Arrels Fundació, vol cridar l’atenció sobre la realitat dels sense sostre i també tornar-los la dignitat. FERRAN BUSQUETS, director d’Arrels Fundació “Primer els dóna valor el fet que... ‘ostres! què m’esteu dient, que em faci un retrat? i a mi? qui soc jo perquè en facin un retrat?’. ‘Precisament tu ets molt important’. I després també perquè la gent el que necessita és recuperar aquesta autoestima per suposat i també implicar-se.” Després de l’exposició les obres se subhastaran i els diners que s’aconsegueixin es destinaran a Arrels Fundació.

El vestíbul del Centre Cívic Convent Sant Agustí acull “Vides inacabades”, una exposició amb nou retrats de persones sense sostre. La mostra és un projecte de Samantha Bosque, que d’aquesta manera vol contribuir a la tasca que fan des d’Arrels Fundació per aconseguir que ningú no hagi de viure al carrer.

L’Arrels Fundació va proposar a unes persones que viuen al carrer el projecte Homelessfonts, és a dir, convertir la seva cal·ligrafia en una tipologia i, de retruc, finançar el projecte de la fundació destinat a la reinserció social. Va ser en aquest punt que Samantha Bosque es va unir al projecte amb l’exposició “Vides inacabades”. Es tracta d’una proposta participativa basada en una sèrie de retrats i la recerca de la identitat, un tret recurrent de la seva trajectòria.