Conèixer un barri a través de retrats dels seus veïns i de les llars on viuen. Aquesta és la proposta cultural de Carmen Secanella, fotògrafa i documentalista, que presenta l’exposició ‘Llars Barceloneta’ al centre cívic del barri. La Carmen fa quatre anys que treballa en un projecte més ambiciós. Vol aconseguir retratar una dècada de Barcelona a través de les instantànies que està fent a les llars i habitants dels diferents barris de la ciutat.

La llar, l’espai més natural

Quan la Carme Secanella va arribar a la Barceloneta amb la seva càmera se li va oferir la possibilitat que la mirada aquí fos una mica més complerta, i després de gairebé un any de feina i de més de 30 llars fotografiades, ens presenta la part més íntima d’aquest barri mariner. Els retrats, segons Secanella, “són senzills però plens d’història. Qualsevol persona del barri que vingui i els vegi també es podria reconèixer en algun d’ells”.

La Barceloneta, una micro Barcelona

L’autora vol fotografiar una dècada de Barcelona immortalitzant les llars de persones de diferents barris de la ciutat. Segons l’autora “la Barceloneta funciona molt bé en aquest projecte que estic treballant. Aquí trobem com en una petita Barcelona hi ha gairebé de tot, des de rendes més altes a rendes més humils, hi trobes gent que ha vingut d’altres llocs, gent que hi viu de sempre, una mica com Barcelona.”

La mostra està emmarcada en “Territori Barceloneta”, a través del qual se subvenciona cada any un projecte d’investigació artístic relacionat amb el barri. Es pot visitar al Centre Cívic Barceloneta fins al 3 de gener.