(ACN) El Museu Marítim de Barcelona acull l’exposició immersiva “Pompeia. L’últim gladiador”, que permet al visitant convertir-se en el gladiador Marc Atili, que va existir i va lluitar per la seva llibertat al circ de la ciutat napolitana. I tot, gràcies a la realitat virtual.

Passejar pels últims dies de Pompeia

El públic podrà passejar pels carrers de Pompeia o lluitar al circ abans que el Vesuvi submergeixi la ciutat en cendres o interactuar amb els mateixos gladiadors o comerciants. Aquesta és l’experiència de realitat virtual europea més gran fins ara, amb 400 m² i 60 persones immerses alhora. L’exposició s’exhibirà de l’1 de juny al 15 d’octubre en primícia mundial i després passarà per altres ciutats europees.

Una exposició per descobrir el dia a dia de Pompeia

La mostra té 150 peces originals procedents del Museu Arqueològic de Nàpols. L’exhibició està organitzada per sales que diferencien els diferents espais de la vida del ciutadà romà: els gladiadors, el temps lliure, el teatre i les termes.

Un casc de gladiador del Museu Arqueològic de Nàpols
Les peces de Pompeia estan en perfecte estat de conservació
Descobrir el dia a dia dels ciutadans de Pompeia

La mostra disposa també d’un laboratori d’experimentació multimèdia per a nens on podran conèixer quins tipus de gladiadors hi havia en aquell moment a Pompeia i com eren les seves armes de combat i estratègies dins el circ.

L’empresa barcelonina Universe, al capdavant del projecte

El director d’operacions de Universe, Frederic Sanz, ha assegurat que per executar el projecte han treballat amb experts del Museu Arqueològic de Nàpols, que els ha proporcionat informació sobre com eren els carrers de Pompeia, les vestimentes dels ciutadans i els gladiadors.