19 peces úniques de 14 creadors locals s’exposen a la fira Collectible (28, 29 i 30 de maig) de Brussel·les, que enguany té lloc de manera virtual. L’estand de la galeria, però, es pot veure també físicament a Il·lacions, al número 231 del carrer del Rosselló.

‘Trunk’, banc de cuir de búfala de Jordi Ribaudí

Les peces que s’hi exposen són úniques: mobles, làmpares i altres objectes dissenyats per Andreu Carulla, Antoni Arola, Clàudia Girbau, Cristian Herrera, Curro Claret, Joan Tarragó, Jordi Ribaudí, Josep Maynou, Josep Vila, Max Enrich, MSubiràs, Toni Pallejà i Turbina. Els preus van dels 170 als 9.000 euros en el cas d’una cònsola de marbre de Josep Vila.

Visibilitzar el disseny local

Xavier Franquesa va fundar, el 2011, Il·lacions, l’única galeria barcelonina dedicada exclusivament al disseny. “Les galeries no aposten pel disseny i això que hauríem de ser una potència si considerem la quantitat d’escoles i creadors que hi ha a Barcelona”, explica Franquesa.

L’objectiu d’Il·lacions és visibilitzar el disseny contemporani de la ciutat i posicionar-lo en àmbit internacional. Promou la feina de 40 creadors locals a través de la galeria, la plataforma en línia i les aliances estratègiques locals i internacionals.

Collectible és la primera fira internacional dedicada al disseny contemporani del segle XXI. Enguany celebra la quarta edició.