Steve McCurry al DHB

El de Steve McCurry és el nom més destacat de la programació del Disseny Hub de cara a aquest any 2022. L’exposició dedicada al fotoperiodista nord-americà serà a la tardor i inclourà algunes de les seves imatges més emblemàtiques. Per exemple, el retrat de la nena afganesa Sharbat Gula de l’any 1984 que va esdevenir una de les portades més representatives de la història de la icònica revista ‘National Geographic‘. Plantejada com una retrospectiva, la mostra presentarà un viatge per la carrera d’un dels fotògrafs contemporanis de referència.

“Transgressions. Ceràmica contemporània”, un repàs a les tendències en l’ús de la ceràmica en disseny i arquitectura
“Transgressions. Ceràmica contemporània”

A banda de McCurry, la programació del Disseny Hub Barcelona també presenta “Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60”, un recorregut per la trajectòria del dissenyador Jordi Fornas o “Transgressions. Ceràmica contemporània”, un repàs de les tendències en l’ús de la ceràmica en disseny i arquitectura. També “Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat”, que se centra en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana. La mostra sobre el joier de Formentera Enric Majoral o “El millor disseny de l’any”, l’exposició que recull les obres finalistes i guanyadores dels premis FAD d’Arquitectura, són alguns dels altres punts àlgids del calendari al Museu del Disseny.

Mostra sobre el joier de formentera Enric Majoral
“Enric Majoral, joier”

Balenciaga i Bansky, les més visitades del 2021

Balenciaga. L’elegànciadel barret“, amb 27.918 visitants, i “Bansky. The art of protest“, amb 26.413, han estat les exposicions més visitades de l’any 2021, segons les dades que ha fet públiques el Disseny Hub. També expliquen que, tot i l’impacte de la pandèmia, en les xifres de participants en les activitats programades, es dona “una clara recuperació en el nombre de visitants a les exposicions“. En xifres globals, 177.045 persones han visitat les exposicions del Museu del Disseny, una xifra que s’acosta als 180.115 del 2019.