L’exposició “Paraules fèrtils” es va presentar per primer cop al Museu d’Art de Sabadell el 2018. Ara es pot veure a La Casa Elizalde, a cura de Maia Creus i Pilar Bonet.

Inclou quatre llibres publicats per la Fundació Ars el 2017, així com els materials que els integren: dibuixos, quaderns de vida, pintures i llibres de l’artista Fina Miralles (Sabadell, 1950). Són treballs que l’artista va donar al Museu de Sabadell l’any 1999, amb tot el seu arxiu.

Paraula en diàleg amb el dibuix

Després de tres anys de recerca, Maia Creus va organitzar 45 anys d’escriptura de Fina Miralles en quatre llibres. Contenen quaderns de viatge, petits aforismes, poemes o pensaments que dialoguen amb dibuixos. L’artista va començar aquest procés d’escriptura i dibuix a partir del 1984, en tornar d’un viatge de l’Amèrica del Sud a partir del qual la seva trajectòria vital i creativa va fer un gir.

Una obra espiritual

És l’obra més desconeguda de Fina Miralles, molt íntima i molt fràgil. De fet, són fruit d’un procés de pensament, però no estaven pensats per ser editats. Les comissàries en destaquen l’espiritualitat, la fraternitat, l’amor, l’arrelament a la natura i el to visionari, que comparteix amb altres autores, com Josefa Tolrà.

Més Fina Miralles, al MACBA

A La Casa Elizalde també es pot veure l’audiovisual ‘Fani Sellamir – Fina Miralles’, fet a Cadaqués el 2017 i que recull una conversa de l’artista amb ella mateixa.

La mostra, que està oberta fins al 31 de març, coincideix amb la gran exposició que li dedica el MACBA, que se centra en la producció dels anys 70 i que es pot visitar fins al 5 d’abril.