La galeria Espai Souvenir recrea el taller de Diego Mallo amb l’exposició “Estudio”. En aquesta mostra es combinen elements de la producció de l’artista, els dibuixos que crea interaccionen entre si a través de retalls o fragments superposats que donen un context, de vegades absurd, als personatges.

Els personatges, exposats per primer cop

És la primera vegada que els personatges que crea Diego Mallo surten del seu estudi. Han aterrat a la galeria gracienca amb composicions impossibles, en què el joc i l’absurd prenen protagonisme. L’artista ha creat més de 4.000 figures en paper reciclat, personatges que ara es relacionen en obres que insinuen conceptes i emocions.

La mateixa exposició ha estat el muntatge, els personatges, que l’artista ha anat dibuixant al llarg dels últims anys, han creat noves sinergies. “Les obres han agafat forma, però aquesta forma és reversible, en qualsevol moment poden crear-ne una altra i això m’interessa. Obres obertes i que generen narratives mínimes”, afirma Diego Mallo, que prefereix que les històries que es generen quedin obertes.

Recreació del context creatiu de l’artista

A l’estudi de Mallo, només hi havia els personatges, la matèria primera. A l’Espai Souvenir han recreat el context creatiu de l’artista. Han connectat els personatges que es comuniquen entre si, o s’incomuniquen.

El comissari de l’exposició, Fabrizio Contarino, volia traslladar l’estudi de l’artista. Quan el va visitar el que més li va cridar l’atenció va ser “veure aquesta explosió de persones i personatges junts que l’acompanyen al costat de la seva taula de treball”.

Aquests dibuixos l’artista els fa entre encàrrec i encàrrec, és la seva obra més personal i explica que “m’interessa molt la identitat, per això, hi ha tots aquests personatges, m’interessen el llenguatge corporal i les diferents relacions que s’entrelliguen entre els humans”.

Aquest viatge a l’interior del taller de Mallo es pot veure fins al 26 de maig amb cita a l’Espai Souvenir, un espai per a la col·laboració artística i cultural i per difondre tendències artístiques actuals.