Rafael Amargo ha presidit la inauguració al MEAM de “La danza de Dionisio“. Es tracta d’un exposició d’escultures i dibuixos de Jorge Egea inspirats en l’espectacle ‘Dionisio’, que va fer funcions al Teatre Apolo fa dos anys.

Aquell però era un esbós de l’espectacle que va fer, mesos després, la seva posada de llarg al Festival de Teatre de Mèrida. En aquesta estrena s’ha basat Jorge Egea, escultor nascut a Saragossa però resident a Barcelona.

Rafael Amargo deixarà de ballar

Aprofitant l’estada a Barcelona, Rafael Amargo, de 46 anys, ha anunciat que en breu deixarà de ballar. “Quan un ja ha fet una carrera com la meva, i a aquesta edat, pot arribar que allò que algú digui: ‘Mira que gras i que lleig que està’. Deixaré de ballar en breu, però no de dirigir i coreografiar”, ha explicat.

En breu deixaré de ballar
Rafael Amargo, ballarí i coreògraf

El coreògraf ha reconegut que no viu un bon moment, després que, al desembre, va ser detingut per presumpte tràfic de drogues. Sobre l’exposició ha dit que “m’agrada com en escultures tan petites ha sabut captar el moviment de les mans”.

Tensió entre llenguatges

Jorge Egea presenta 25 escultures, la majoria de fang refractari esmaltat, i 37 dibuixos, que acompanyen una desena de fotografies de l’estrena a Mèrida realitzades per Consuelo Peris. “D’alguna manera, la mostra expressa la tensió que hi ha entre dansa contemporània i flamenca, un diàleg com el que hi ha entre allò apol·lini i allò dionisíac. A l’espectacle hi havia aquest diàleg”, comenta l’artista.

El MEAM tindrà la mostra a la segona planta fins al 31 de maig, mentre que manté en cartell fins al 2 de maig l’exposició “Woman painting”, desplegada en dues plantes.