La Casa de la Barceloneta 1761 inaugura nova temporada cultural, després d’un parèntesi provocat per la covid-19, i ho fa amb l’exposició “Connecta Barceloneta”. La mostra és fruit d’un treball de recerca de l’Elena Vélez, veïna del barri des de fa 10 anys.

Amb aquest projecte i amb la participació de joves i de persones grans de la Barceloneta, es fa una reflexió de com ha anat evolucionant aquest barri en el temps. La proposta cultural, a més, no és una proposta tancada, sinó que és interactiva, dona l’oportunitat als visitants a col·laborar aportant reflexions.

Connectant generacions

L’exposició “Connecta Barceloneta” està feta a partir de material utilitzat en un projecte intergeneracional fet al barri la primavera del 2019. L’objectiu, segons explica l’Elena Vélez, autora del treball “era mostrar els canvis que ha experimentat el barri a través de la mirada de dues generacions. El barri amb el pas del temps, com era el barri abans, com era la gent, com vivien en el barri abans i ara què és el que tenim i jugant amb aquestes mirades de les dues generacions”.

Recorregut interactiu

L’Elena fa 10 anys que viu a la Barceloneta. Professionalment està vinculada amb el món educatiu i, per això, el treball té molt en compte el vessant pedagògic. La mostra està concebuda com un recorregut a través de les diferents activitats en què hi van participar vuit joves, d’entre quatre i 14 anys, i unes 10 persones grans del barri.

Un veïnat gran i jove competitiu

Una de les coses que més li ha sorprès a l’autora del treball és que les dues generacions que hi han participat tenen moltes coses en comú. Una d’aquestes assegura que és la competitivitat.

El primer dia quan vam acabar de fer el tres en ratlla, de seguida, aquell dia l’objectiu només era acabar de fer la creació i ja està, no era jugar, però una de les àvies li va proposar a un noi: “Vols jugar?” I el nen li va dir: “Et donaré una pallissa” i jo vaig pensar què li acaba de dir, i la dona gran va dir: “Ja ho veurem!”, explica Vélez.

Protocol anticovid

“Connecta Barceloneta” es pot visitar fins al 31 d’octubre a la Casa de la Barceloneta 1761. L’equipament ha reobert seguint el protocol establert per garantir la seguretat dels visitants.