La ruta Més Vives que Mai recupera la figura de la dona amb intervencions artístiques al carrer al barri del Guinardó. Es tracta, de fet, d’una ruta artística integrada per vuit punts amb obres de disciplines diverses. Els artistes han col·laborat amb dones d’entitats de la zona per elaborar les creacions. La iniciativa s’emmarca dins del festival d’art jove Stripart, del Centre Cívic Guinardó, que ha cedit la gestió d’aquest projecte de mediació cultural al Col·lectiu Àtmic.

Fotografia, escultura o instal·lacions. Les tècniques emprades pels diferents artistes han estat diverses. L’objectiu però, era el mateix: recuperar la memòria del barri a través de la mirada femenina. Per això han treballat en col·laboració amb dones de diferents entitats de la zona per crear les obres. Segons les voluntàries que han participat en el projecte, ha estat una experiència interessant que els ha permès, entre altres aspectes, interaccionar amb dones d’altres generacions.

Diferents espais emblemàtics del Guinardó, com la plaça del Nen de la Rutlla o el mercat, han estat els punts escollits per ubicar-hi les peces artístiques. Per exemple, al Parc del Guinardó, que enguany compleix 100 anys, una instal·lació commemora un antic ritual indígena i convida les dones a trobar-se, dialogar i intercanviar punts de vista.

Obres malmeses o desaparegudes

Els artistes participants expliquen que han tingut en compte el vandalisme a l’hora de configurar les creacions. També que han intentat fer intervencions que no molestessin en el dia a dia dels vianants. Tot i això, algunes de les obres han desaparegut o han estat malmeses. Els organitzadors i participants en la mostra fan una crida al respecte a l’art al carrer. Recorden que aquesta ruta artística és una intervenció a la via pública que té una durada determinada i més aviat curta, concretament de 15 dies.