Amb el títol “I am a stranger, and I am moving” Cabello/Carceller presenten la seva tercera exposició en solitari a la Galeria Joan Prats. S’hi mostren dibuixos, instal·lació, vídeo i fotografies. Tot, obres recents. El tema central és la revolta del cos, entesa com una manifestació en solitari, des d’una posició crítica i bel·ligerant.

El títol és una cita de la darrera conferència de David Wojnarowicz abans de morir de sida el 1992 i fa referència a la condició d’estranyesa del cos malalt. Les artistes visiten diferents autors i connecten passat i present tot estudiant el concepte de dissidència amb relació al cos i la sexualitat.

Una mirada retrospectiva

La recerca de l’expressivitat del cos de Tórtola Valencia i la seva llibertat sexual o les diferències de la granadina Agustina González López, que va titllar de “bogeria social” la persecució de què va ser objecte, són algunes de les citacions que Cabello/Carceller introdueixen en aquest projecte.

La primera part de l’exposició conté una sèrie de dibuixos que fan referència a altres autors que són clau i referents per a les artistes justament per haver patit discriminació. El duet s’infiltra en els llenguatges d’autors com David Wojnarowicz o Hélio Oiticica, entre d’altres, a través de dibuixos, collages i cites textuals, per parlar del cos com un territori polític.

Una lluita en solitari

El contingut de l’exposició té un to de resistència des del cos, i es mostra en un ambient introspectiu. El vídeo ‘Moviment per a una manifestació en solitari’ reivindica aquesta idea del cos resistent i n’accentua la condició com a lloc de revolució. Aquests treballs s’emmarquen en els discursos sobre feminismes i teories “queer”, que són centrals en l’obra de Cabello/Carceller. La mostra estarà oberta fins al 27 de febrer.