La Marina Viva celebra 10 anys amb l’exposició “Vet aquí la Marina“. La mostra serveix per presentar perfils nous del personatge de la Marina que l’entitat va crear fa tres anys amb l’objectiu de fomentar el sentit de pertanyença al barri i l’orgull de ser de la Marina de Port.

La Marina, una veïna amb multitud de formes que representa un barri

El personatge de la Marina va néixer el 2018 quan l’alumna Iris Egea va guanyar el concurs de dibuix On ets, Marina?. A partir d’aquí, la il·lustradora Maria Cuetos va transformar el dibuix en el personatge que s’ha reproduït en una quarantena de perfils.

La Marina pot tenir fisonomia de nena, d’adolescent… S’adapta a cada situació i moment perquè ens representa a totes les veïnes”
Daniel Fernández, dinamitzador de La Marina Viva

Mostra de la diversitat de formes que adopta la Marina, són la geganta o el titella del personatge. La geganta és obra de l’artista Alexandre Jodar que es va encarregar de reproduir la gegantona Marina Polvorina que van crear els alumnes de sisè de l’Escola el Polvorí l’any 2019. La geganta forma part ja de la imatgeria festiva del barri de la Marina de Port i participa en els actes festius del barri.

El titella de la Marina l’ha fet el taller d’artesania Bufallums que també s’ha encarregat de reproduir la figura del Llimonet, l’ocell amic de la protagonista i que l’acompanya al llarg del conte ‘On és la primavera, Marina?’. L’exposició serveix també perquè La Marina Viva presenti la seva nova imatge com entitat i es pot visitar al Centre Cívic Casa del Rellotge fins al 4 de juny.

De reivindicació veïnal a entitat cultural

Fa 10 anys que el Daniel Fernández, veí de la Marina de Port, va decidir utilitzar el Facebook per reivindicar l’arribada del metro al barri. Després d’allò es va animar a impulsar l’associació La Marina Viva, una entitat que fomenta la participació dels veïns a través d’activitats de carrer.

La Marina Viva té molt sentit al barri perquè escoltem les necessitats culturals que tenen els veïns i les fem realitat”
Daniel Fernández, dinamitzador de La Marina Viva

La Marina Viva ha anat creixent com a entitat al llarg d’aquests 10 anys. Actualment en formen part una vintena de voluntaris que s’encarreguen d’organitzar una quarantena d’activitats al llarg de l’any com són la setmana de la ciència, les campanades de final d’any, el concurs de guarniments nadalencs als balcons o activitats durant la festa major del barri, entre moltes altres.

La feina que desenvolupa l’entitat és totalment desinteressada i els voluntaris realitzen les tasques en el seu temps lliure. Per això, i pel gran volum d’activitats que realitzen a l’any, els dinamitzadors de La Marina Viva aspiren a rebre alguna subvenció per contractar una persona que s’encarregui de gestionar l’organització de les diferents iniciatives.