Fotointerpretacions és un projecte que dialoga entre la fotografia i la literatura que acull la Biblioteca Agustí Centelles. En la 14a edició proposa l’exposició “La gravetat del lloc”, d’Israel Ariño i Clara Gassull, que interpreten unes paraules de Perejaume.

“El que amaguen les imatges”

L’exploració del lloc com a eix de vinculació emocional és un projecte que Israel Ariño va començar en una residència de creació al Domaine de Kerguéhennec, a la Bretanya francesa. El resultat va ser una publicació que incloïa una cita de ‘Paraules locals’, de Perejaume.

Per Fotointerpretacions, Ariño ha aprofundit més en el text. “M’agradava veure o intentar veure allò que no veiem quan no hi ha llum. El que amaguen les imatges o el que podem intuir”, explica Ariño.

El fotògraf ha convidat la Clara Gassull a dialogar amb les seves fotografies a través de l’escultura. Aquests objectes “extreuen elements que podem trobar dins de les fotografies, com són branques, pedres o arrels i generen un altre significat i es transformen”, explica Gassull.

Del llibre a l’exposició

El primer resultat va ser un llibre que inclou un text de Perejaume, el qual segons el fotògraf incita a no classificar els llocs, sinó a intervenir-hi. En l’exposició hi ha inclòs més fragments i hi ha convidat a dialogar la Clara Gassull, que explora la nit, diu, com si hi passegéssim amb els ulls tancats.