Com tants altres espectacles, “Ex-libris”, de la companyia de circ Vöel, s’havia d’haver estrenat el maig passat. Tot i això, ho ha acabat fent durant aquestes festes nadalenques a la Sala Tallers del TNC.

Voël està formada pel portador Jordi Serra, l’acròbata lleugera Deborah Cobos i el músic Marc Sastre. Es van conèixer treballant al Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de Nou Barris, fa quatre anys, i van decidir treballar junts.

Circ de petit format

“Ex-libris”, el seu primer muntatge, és una peça de circ íntim, de petit format i teatralitat accentuada, i poètica. És també un homenatge als llibres, “perquè creiem que en un futur no gaire llunyà no existiran”, comenta Deborah Cobos.

És un homenatge als llibres, perquè creiem que en un futur no molt llunyà desapareixeran”
Deborah Cobos

Així de rotunda és Cobos quan defineix “Ex-libris”, espectacle en què les tècniques circenses estan al servei de la teatralitat. Mans a mans, bola d’equilibris i quadrant rus són les disciplines que treballa la parella formada per Cobos i Jordi Serra. No es busca, però, l’espectacularitat, sinó una teatralitat poètica.

Menció especial per al tercer personatge en escena, el músic Marc Sastre. Amb una successió de loops fets amb guitarres i percussions, embolcalla amb precisió i to adequat les evolucions dels acròbates.

Sorprèn que el muntatge faci tan poques funcions: només dimecres, dissabtes i diumenges entre el 23 de desembre i el 3 de gener.